Zaterdag 22 augustus heeft Kruisboogvereniging “Ons Genoegen” haar jaarlijkse koningswedstrijd gehouden. Dit is voor de eerste keer op de nieuwe banen bij “de Moerse Bossen” gedaan.

23 schutters namen deel aan de eerste serie van 15 schoten. Deze werd gewonnen door de heersende koning René Vriends met 145 punten, gevolgd door Styen Hereijgers en Jac Dekkers met 144 punten, Stan van Eekelen met 143 en Christ Hereijgers met 142 punten.

De tweede serie van 10 schoten werd gewonnen door Frank van Baal met 97 punten.

René Vriends en Christ Hereijgers schoten 95 punten, Jac en Styen hadden 94 punten en Stan van Eekelen schoot 93 punten. René Vriends had nu 240 punten, gevolgd door Jac Dekkers en Styen Hereijgers met 238 punten. Hierna volgde de derde serie van 10 punten. Deze werd gewonnen door Christ Hereijgers met 97 punten, gevolgd door Jac Dekkers met 96 punten. René Vriends had 93 punten. Jac en Christ hadden nu beide 334 punten. Er volgde een kampwedstrijd over 5 schoten tussen beide schutters. Jac Dekker schoot 49 punten en werd hiermee de koning van ons genoegen van 2020. Christ Hereijgers had 45 punten en werd tweede. René Vriends werd met 333 punten derde, Styen Hereijgers vierde met 332 punten en Stan van Eekelen en Frank van Baal vijfde met 330 punten. Het is voor Jac Dekkers de tweede maal dat hij tot koning van Ons Genoegen is gekroond.

Hij is een echte liefhebber van de schietsport en de titel is hem zeker gegund.

Tijdens het schieten hebben de dames van de schutters van een heerlijke high tea genoten bij “de Moerse Bossen”, en werd er nog lang nagepraat. Het was een hele gezellige middag