Activiteiten

Fotopuzzelfietstocht

Ieder jaar organiseert kruisboogvereniging “Ons Genoegen” te
Stuivezand de inmiddels alom bekende fotopuzzel fietstocht. Piet van de
Kieboom en Frans van Nispen maken er altijd een bijzonderde fietstocht
van. Elk jaar doen er zo,n  1.100 fietsers mee.
De fietstocht is meestal rond de  ca. 30 kilometer lang en
voert langs de mooie bos- en buitengebieden van Zundert en omstreken. De
routebeschrijving en een overzicht met een 30-tal foto’s, van dingen
die men op moet zoeken tijdens de fietstocht

meer informatie vindt u op de website van de fotopuzzelfietstocht
www.fotopuzzelfietstocht.nl

Toon Hereijgers trofee

Kruisboogvereniging Ons Genoegen uit Zundert organiseert dit jaar op 10 en 11 oktober  de Toon Hereijgers Memorial verschieting. Een traditionele wedstrijd die kruisboogvereniging Ons Genoegen jaarlijks houdt voor het goede doel, de inleg van deze wedstrijd komt geheel ten goede aan het Koningin Wilhelmina Fonds ter bestrijding van kanker.  Deze wedstrijd is ondertussen een vast begrip geworden bij vele kruisboogschutters, mede omdat iedereen evenveel kans maakt op de overwinning. Jaarlijks komen er dan ook circa 80 a 100 schutters naar deze wedstrijd, tezamen met sponsors en mensen die zonder deelname ook een inleg in de pot storten.
Dit jaar wordt deze verschieting gehouden op zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober bij het Clubhuis Restaurant Moerse Bossen, Rucphenseweg 30 te Zundert. Op zaterdag kunt u zich inschrijven vanaf 13.00uur tot 17.30uur en op zondag vanaf 09.30uur tot 13.30uur. Op zondag 11 oktober is om ongeveer 14.30uur de prijsuitreiking. De winnaar van dit jaar krijgt dan de Toon Hereijgers wisseltrofee uitgereikt en de winnaar van 2019 krijgt dan een mooi aandenken aan zijn overwinning van het jaar ervoor.

De schutters schieten allemaal naar het gemiddelde van het afgelopen kring seizoen, via een percentage wat men boven of onder zijn gemiddelde schiet wordt de uitslag berekend. Degene met de hoogste percentageverbetering is de winnaar. De wedstrijd bestaat uit 5 proefschoten en een geldige serie van 15 schoten. Men mag uiteraard meerdere serie’s schieten, waarvan de beste serie telt. Per serie wordt een minimale inleg gevraagd, welke dus geheel naar het kankerfonds gaat. Ook niet schutters zijn welkom en mogen meeschieten. Voor hen is er materiaal en hulp aanwezig. Op deze manier kun je kennismaken met de kruisboogsport. Een sport waarbij je je inspannend kunt ontspannen. Maar het belangrijkste doel van deze verschieting is, dat alle inleg en verdere sponsoring geheel ten goede komt aan de kankerbestrijding t.a.v. Het Koningin Wilhelminafonds. Totaal heeft Kruisboogvereniging Ons Genoegen over de eerste 12 jaren ruim €. 6.500,00 overgemaakt naar dit goede doel. Dus graag zien wij u op onze mooie automatische banen op zaterdag 10 oktober of zondag 11 oktober a.s. voor deze spannende wedstrijd. Tot ziens op onze banen.